NIEUWS

Onderzoek kans op financiële problemen
Het Nibud heeft samen met Wijzer in geldzaken onderzocht welke factoren van invloed zijn bij het ontstaan van financiële problemen. Lees meer ..
Explosieve stijging loonbeslagen bij jongeren
Bij ongeveer 150.000 jongeren hebben deurwaarders beslag gelegd op hun loon of uitkering. Deze groep groeit snel. Dat meldt RTL op basis van gegevens van GGN, het grootste deurwaarderskantoor van het land. Ten opzichte van de eerste 7 maanden van 2011 is het aantal loonbeslagen dit jaar met 11 procent gestegen. Vooral de groep mensen onder de 30 jaar is hard getroffen. Daar is de stijging 20 procent.

(Schuld)hulpverlening

Het kunnen bieden van goede en efficiënte schuldhulpverlening vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Dit kan door middel van scholing en training. BFHV biedt echter ook de mogelijkheid van het coachen van individuele medewerkers op de werkvloer, geheel afgestemd op de behoefte van de organisatie en de persoonlijke kwaliteiten en taak van de medewerker.

Aan de hand van de dagelijkse praktijk wordt stilgestaan bij mogelijke verbeterpunten en ontwikkelingsmogelijkheden. Maar ook als organisatie heeft u misschien vragen. Over hoe u het beste de schuldhulpverlening kunt vormgeven en kunt inrichten. Wat kunt en wilt u zelf doen en waar wilt u juist de samenwerking zoeken. BFHV helpt u graag antwoorden te vinden op uw vragen. 

 

 

Quicklinks

NIBUD – Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting


Meijer Trainingen – “ Meijer Trainingen, een bureau voor trainers en acteurs, verzorgt dynamische trainingen specifiek ontwikkeld voor uw organisatie”.

Nascholingscentrum Maatschappelijk Werk – “Expertisecentrum voor Oplossingsgerichte Therapie”.